Friday, February 18, 2011

aku sudah pENat...

Posted by kisah gadis stay up late at 1:38 AM
Reactions: 
0 comments
humm.. sat ja masa berlalu.. tup3 dh nk pnghujung bulan 2..
mmg dh lame gler xupdte nih.. ado0ii.. mkin lame dh mkin nk dkt ngn exam n mkin dkat nk abes mtrik nehh.. huhu.. ak sngt pnat.. time skolah aitu xlama xlrat cmne.. bz x tntu psal.. duk msuk tu, duk msuk ni.. tu la psal stdy pm kurang.. humm.. mkin hri mkin ak takot.. nnti xlame dh nk exam.. pnat la jgak... bkn ape sngt pm.. ne sbab xpndai nk bhagikn mase..
ishh3.. ak ne gak.. ape nk jadi ntah.. skg pm, esemen it, math, bi pm xciap lgi.. duk pulun jgak la buat.. dlam tiga2 esemen tu, esemen it la yg pling ak takut skali.. adoii, ape xtakut lectre mcm singa ak nk ckp kt korang.. HAHA..
dia okei jep, tp kdang2 tuh bile angin xkena, sape2 je bleyh jd mngsanya.. hehe.. 
okei la,ak nk smbung dlu esemen ne.. adi0s amig0ss!!
ntah pape ak duk bleter kt cni.. haha..
oraite.. wink3 ^.^

Friday, February 4, 2011

CHECK THIS OUT!!!

Posted by kisah gadis stay up late at 2:38 AM
Reactions: 
2 comments
ak juz nk share je ngn korang smua ne.. sdar atau x, reality bnda ni brlaku dlm khdpan kta 
 
skrang.. ak takut sgt3, ape dh jd ngn dunia kta skrg kn?? ak hnya mmpu brdoa untuk smua 
 
warga Malaysia kt sna.. especially kt kawan ak yg pernah satu matriks ngn ak dlu tp dh p blajaq 
 
kt sana amek dentist.. ak hrap dia selamat sampai di Malaysia & brharap agar smua ini akn 
 
berakhir.. amin3.. okeii.. jum kta tngok.. huhu 
 
 
ak hanya mampu berdoa kepadamu Ya Allah......
 
 
LUAHAN HATI PELAJAR MESIR...AKU PUM AMBIK NIE DARI BLOG ORANG AND JUST COPY PASTE APA YANG DITULIS OLEH BELIAU...BELIAU MINTAK SHARE BENDA NI....:) AKU TAK KENAL PUN BELIAU TAPI AKU TERBACA NOTE LUAHAN HATI BELIAU DI FACEBOOK DAN BELIAU MOHON SELURUH RAKYAT SHARE....

salam. aku student mesir. kawasan yang masih 'hijau'. aku ni jarang tulis note, tapi sebab aku rasa ni perlu, maka aku tulis, dan korang tolonglah sebar2kan.

takda yang lebih tahu pasal mesir ni kecuali kami. kebanyakan berita di malaysia hanyalah 'lebat'2 belaka. kami taklah seteruk itu. berita2 macam ni akan membuatkan mak ayah kat sana risau, kan?

betul.

ada satu lagi yang anda semua tak tahu. kami bukan risaukan bunyi2 bom di waktu malam. belum terjadi lagi. tapi kami risau benda ni akan jadi worse. ah, kelakar aku rasa bila baca blog2 macam ni,

http://ruangbicarafaisal.blogspot.com/2011/02/krisis-di-mesir-utamakan-bawa-pulang.html


http://blogserius.blogspot.com/2011/02/serius-fakta-fakta-tentang-pelan.html


apa yang korang tahu pasal kami di sini? bank dah banyak yang kena beku, kedai banyak dah tutup, harga barang naik mendadak, penjenayah terlepas. nak tunggu sorang pelajar kami maut kat kawasan 'hijau' ni baru nak menggelabah ke?

betul, kami tak boleh menggelabah. kerajaan sedang keluarkan pelajar malaysia perlahan2. kami di kawasan 'hijau' ni perlulah bersabar.

aku, secara peribadi, boleh bersabar. orang lain aku tak tahu.

yang kami risau sekarang, kerajaan terlalu lambat ambil tindakan. embassy sekarang ni sgt susah nak dihubungi. pegawai2 negeri pun susah nak dikontek jugak. siapa kata kami terurus? lawak, lawak. macam korang pulak yang kat sini, kan?

aku harap, ambiklah. walaupun sedikit lambat. asalkan jangan terlampau lambat. apa kerajaan nak tunggu zioonis campur tangan ke? nk tunggu amerika baling bom guna jet?

ok, ingat tak, dulu2, ada satu kerajaan ni di pegang oleh parti Islam (algeria kot.) then, tiba2 perancis datang untuk jatuhkan balik kerajaan tu. macam tulah yang aku takut sebenarnya. jangan sampai diorang masuk campur. sekarang ni tentera macam menyokong pro-mubarak ni. saja nak laga2kan golongan anti dan pro. kalau dah sampai macam ni situasinya, susah dah kita nak keluar dari sini.

sekejap, kami gembira kami akan keluar dari kancah ni. tapi, kejap sangat. datang balik rumours kata kawasan kami takkan keluar. u pun tak cuti. hakikat, kitorang sekarang ni cuak gila bila tahu ada kemungkinan kami tak keluar ke mana.

ada pihak yang cuba telefon embassy. sejujurnya, kami tak dikompemkan lagi kami akan keluar dari sini.
ada pihak2 yang yang dah gelabah semacam, termasuklah aku.

bukan apa, ini bukan perang agama, utk aku masuk campur. ini hal kerajaan. aku takda hak pun nak bersuara.

kerajaan, kalaulah kos nak selamatkan kami ni tinggi sangat, akan merugikan ekonomi negara, duit2 petronas tak mampu cover, nak majukan sangat negara, maka, buatlah kutipan derma. walaupun kemungkinan separuh tu masuk kat poket sesiapa, sekurang2nya adalah jugak duit. kalau taknak jugak, claimlah duit kami nanti, macam ALONG buat!!!

sekarang ni takda apa. tapi sampai bila? kami tak perlukan golongan2 doktor yang bawak ubat, supply2 makanan tu semua. sini ada doktor dan makanan dah. keluarkan kami segera dan terancang.

kami tak cukup berharga, kan?

lagi sekali.
sampai bila?
nak tunggu kami yang di kawasan hijau ni kena rompak ke? kena peluru? lawak.


kami tak kata kerajaan abaikan kami. kami tuduh melulu. tapi dah memang hakikat, embassy pun tak mampu nak kompemkan kami ni akan keluar dari sini. jadi, macamana kami tak risau?

kawasan 'hijau' yang korang kata tu, dah buat aku rasa gas pemedih mata. kat malaysia pun aku tak rasa.

well, the truth is, kami ada makanan. tak perlulah nak bawak makanan banyak sgt. dan kami kesempitan. makanan ada la seminggu dua lagi, tapi keamanan dan ke'hijau'an kami pun tak tahu lagi sampai bila. kerajaan tak mampu nak comfirmkan situasi kami lagi. kelak kaherah dan iskandariah dan di evakuasi, kami terkapai2 tanpa pegawai sebab semuanya nak balik malaysia jugak. lagi2lah kami di kawasan yang bukan kawasan utama.


sebarkanlah benda ni. sebarkan sehabis daya kalian. TV3, akhbar, facebook, blog, sebarkanlah, tolong. kami tak harap kami diselamatkan sekarang jugak. tapi bagi kami jaminan kami akan keluar. dan kami diselamatkan SEBELUM US dan yahudi masuk campur lebih teruk lagi. tunjukkanlah tanda2 kalian prihatin terhadap nasib kami. kami tidak tuduh anda tidak ambil tahu, tapi tunjukkanlah bukti bahawa anda ambil tahu hal kami.



kami di kawasan hijau tinggal sikit. banyak senior dah gerak ke cairo. tinggallah kami segelintir kami yang terkontang kanting di sini tak tahu apa akan terjadi. sebab tulah kemungkinan kami akan diabaikan semakin tinggi.

kalau betul kami diabaikan, sebahagian besar kami akan lari ke mansurah atau kaherah dengan risiko sendiri. andai kata ajalnya di sini, doakanlah rohnya diredhai.

banyak yang di atas hanyalah rumours. tapi jangan pernah main2 dengan rumours. masakan pokok bergoyang kalau tiada angin, kan?

terima kasih kerana sudi membaca.

wassalam.

luahan hati Abrar...

Thursday, February 3, 2011

malam2 nie nk buat ape ha??

Posted by kisah gadis stay up late at 2:17 AM
Reactions: 
0 comments
hurmm, bile dh mlm ne si gadis stay up late sptutnya xmngantuk lagi..
tp, ttbe dh rse nk td0w dh.. ppe pm, jz nk kongsi lrik lgu je dgn korang smua..
ak suke bangat lgu ni, biasenye sblum td0 ak akn dngar lgu neh.. mmg bes la lgu nih..
bak kte kwan ak, terbaek lh dri ladang!! hehe...
k, chauww dlu readers!! zaassszzzz, layan!! 
HAHA, mcm melodi lh plak.. hahak.. ok lar..
nyte3.. wink3 ^.^

huhuu :D



Tajuk Lirik Lagu: Yang Terindah (OST Adamaya)
Artist: Dakmie
Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan
Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah
Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran
Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu
Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah
Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

Wednesday, February 2, 2011

hujan oh hujan

Posted by kisah gadis stay up late at 8:35 PM
Reactions: 
6 comments
ujan oh ujan mengapa engkau ujan?? haha :p
RAIN..RAIN...RAIN....

hurmm... cuaca kt trngganu skg sgt la sejukkk....
 
fuhhh.. tyme cuti neih, nk kua pm ssah lh..

ujan je kn.. sjuk plak tuh..

katak pm happy sbb ular xdpt nk mkn dye..

hahaa... ade kaitan ke?? hehe... biaq p la..

tp xper, ujan rahmat.. hehe... insyallah...

humm, ak ni sje je kn.. ujan pm nk post gak..

bia la, sape yg xsuke tu ape ak post ikut suka la, masing2 da hak trsendiri...
yg pntng, ak nk active kn blik blog ak ni jep..

dari kosong x buat ape2 kn.. hehe..
k la, have a great day smua...

wink3 ^. ^

FINALLY!!!

Posted by kisah gadis stay up late at 6:43 PM
Reactions: 
0 comments
akhirnye.. smpai jgak rumah.. yeppeee...
tp lmbat gak smpai td.. sptutnye klau brtolak pkul 9.oo mlm, pkol 5 pg cmtu dh bleyh smpai da.. tp nie xsampai lgi noe.. kul 6 lbeyh gak bru smpai.. hurmm, nk wut cmne ttbe kt atas grik on da way nk blik tuh, ada lori trbalik.. ish5.. bhye btol lh.. naseb baek la smuanya slmat.. alhamdulillah.. hehe..
pasni, sure buhsan duk umah.. even cuti sat je.. tp xper la.. at least aknku rajin2 kn dri update blog nih.. hehe.. kerja brlambak lambak.. hahaa..
0raite lh.. next time k.. chauwww!!!
aja3, figtin!! HEHE :p
wink3 ^.^
 

MRS LOLIPOP Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting