Sunday, August 21, 2011

Kisah Pelajar UIA Mimpi Jumpa Rasulullah

Posted by kisah gadis stay up late at 2:27 AM
Reactions: 
16 comments
salam semua. dh lama aku xupdate kan. biasa la dua tiga hari sibuk xhabis2. sebenarnya banyak  yg nak dikongsikan bersama tapi tidak sempat untuk mengupdatenya semua. jadi untuk malam ni, aku sempat nk share satu video tentang
" Kisah Pelajar UIA Mimpi Jumpa Rasulullah "
 so, apa kata korang tengok dulu, tapi sebelum tengok bolehla kita selawat dulu ye ke atas junjungan nabi Muhammad S.A.W.. mari lah kita perbanyakkan lagi zikir & selawat ke atas nabi dalam bulan yg mulia ini. hayatilah dan ambil iktibar dari apa yg telah ditayangkan dalam video ini. selamat menonton. ^_^





p/s : sayu hatiku bila melihat video ini. betapa besarnya nikmat Tuhan yg diberikan untuknya sehingga dapat bertemu dengan Rasulullah walaupun hanya di dalam mimpi. sama2 lah kita muhasabah diri masing2 selama kita hidup ini, adakah cukup bekalan kita untuk akhirat nanti?? ampunkan aku Ya ALLAH. hanya kepadamu aku memohon :')
sebelum anda mengundur diri, ikhlaskan tangan anda hanya dengan mengklik butang  SINI     
semoga keberkatan yg anda lakukan di bulan Ramadhan ini akan mendapat ganjaran walaupun sebesar biji zarah. ahlan wasalam. syukron  ^_^


Friday, August 19, 2011

" SEGMEN TEMPEK DAN JELAJAH BLOG_TEMOYO"

Posted by kisah gadis stay up late at 12:18 AM
Reactions: 
14 comments
KLIK BANNER UNTUK JOIN!! ^.^



bak kata temoyo kena ada tujuan untuk join segmen ni :
 nak tambah ilmu, nak tambah kenalan, nak tambah lagi post kt blog nih yg agak kurang mengupdatenya :P, & nak tambah blog purple yg cantik ni ke dalam followers saya. 

* urpp dh terlebih sudah 5 patah perkataan. hahaa :D

 

jom join sebelum terlambat, hanya untuk 100 blogger yg bertuah sahaja. blogger yg cute lg miut yg bertuah untuk ditag ^.^ :


NADINE

ARAYUN

SHAHIMAR






Wednesday, August 17, 2011

Wordless Wednesday #8

Posted by kisah gadis stay up late at 4:22 AM
Reactions: 
7 comments


(^_^)

Tuesday, August 16, 2011

APAM POLKA DOT DOT DOT T_T

Posted by kisah gadis stay up late at 2:09 AM
Reactions: 
17 comments
alhamdulillah. setelah pulih untuk seketika terus datang idea2! ceyhhhh... okey, ni nk sembuhkan balik blog ni yg bakal jatuh sakit pulak bile dh lama tak updatenya!! aihh..


berbalik kepada tajuk entry, haa. sapa yg xkenal lagi apam polka dot dot dot ni?? * dot dot tu sekadar tambahan gediks dari aku ja. kalau sapa belum kenal satg aku tunjuk gmbar kt bawah. tapi kalau korang google images konpem dapat jumpa punye, belambak aihhh! hahaha. 



tapi bile aku postkan dekat group ribena kitaorang, ramai jugak yg xperasan ape ke bende yg aku post tuh. haha. tujuan aku post kt group tu dulu sebab aku try la nk tnya diaorang " kalau aku jual apam polka dot dot dot tu ada orang nak beli x? " aku bukan apa, alang2 duk umah xbuat apa2, baik la ak jual kan? tapi sebab takut nk tnya umum, aku tnya dekat group tu dulu. dari segi respons tu ramai la yg komen, tapi macam xda yg berminat nk beli kot. berminat nk free boleh lah. adoiii, sorang dua boleh la, kalau ramai2 jenuh aku. hahaha. tambah pulak bukan nk jual sampai semua negeri pun, sekadar sekitar Kuala Terengganu ja. lagi pulak rajin buat2 semua ni sebelum masuk U ja, satg bila dh masuk memang xdaq dh aih benda2 ni semua. memang aku busy lah! * hurm kalau macam ni baik ko xpayah jual.  betul gak tuh, memang tu yg aku nak cakap. haha :D


lepas tu, pikir duk pikir xda orang nk beli dh ni. lagipun offer nk jual lambat sangat aku ni! semua dh belambak dh tempah nk beli kuih raya semua. last2, baik aku buat makan ja untuk family, lagi sempoi kan?? hahha. konklusinya aku jual2 gambar jela kt blog aku ni ye. " mai, mai... sapa nk beli, mai mai. " hahhaha. * kesian tol tuan blog nih! :P


LAI LAI, SAPA MAU SAPA MAU!! HAHAH ^^












  




p/s : sapa mau join churp2 untuk lebih masyukk dengan hanya daftar secara percuma?? jom, klik SINI   
thanks for reading! ^_^

Sunday, August 14, 2011

entry yg sngat pendek..tettt T_T

Posted by kisah gadis stay up late at 12:48 AM
Reactions: 
7 comments
 maaf kt semua yg dh terjah, singgah, komen, jenguk sat semua kt blog ni. tuan blog agak berapa  xsedap badan, idea kurang, busy sikit.




 



nanti dh okey, tuan blog singgah, komen, jenguk blog korang.


terima kasih ^_^






p/s : aku dh penat, aku kena tido awal malam ni. okeyy. tettt  T_T

Wednesday, August 10, 2011

Wordless Wednesday #7

Posted by kisah gadis stay up late at 5:33 PM
Reactions: 
13 comments
^_^

Monday, August 8, 2011

Siapa nk join buat nih??meh sini meh :P

Posted by kisah gadis stay up late at 2:38 AM
Reactions: 
11 comments
sebelum tidur aku nk share satu benda nih! 
anda tengok dulu baru anda tahu ^.^

* tu diaa pakai yg LARGE terus!! :P


p/s : " for those who don't understand a thing, but kinda interested to join (cause i'm pretty), make a video response which have you saying

i'm a . . . (your race). my race teaches me to (whatever good values pertaining to human relationship)

and do the same for your religion. i'll compile these videos and post them as one in my next video. the video response wouldn't appear though :)

to post a video response, click on the comment box, and video response link will appear on the right side.

anyone for a better malaysia? :D
"
by matluthfi90 (^.^)





Saturday, August 6, 2011

kisah ramadhan-lurus bendul punya pasal =.=

Posted by kisah gadis stay up late at 12:55 AM
Reactions: 
23 comments
kisah ramadhan bermula di sini........... petang itu, mak mintak tolong alang tanak nasi. alang merupakan seorang yg pendiam, sukar untuk mengeluarkan kata2 & sukar untuk berinteraksi dengan orang lain lalu terus melaksanakan arahan yg diberikan oleh mak. alang dengan segeranya membasuh beras & terus meletakkan di dalam periuk untuk dimasak. 



setelah beberapa jam berlalu, mak & akak terus pulang ke rumah dalam keadaan kekalutan sedikit kerana waktu berbuka hanya tinggal beberapa minit lagi. setelah itu mak bergegas untuk menghidangkan lauk2 dan kuih2 yg hanya dibeli di bazaar ramadhan seketika tadi. setelah itu, akak terus ke dapur untuk meletakkan nasi ke dalam pinggan. sementara itu alang sibuk menyediakan air. selang beberapa saat, akak dengan tiba2 menjerit "MAK!! MAK!! MAK!! " mak dengan nada terkejut terus bergegas ke dapur. tiba-tiba mak hampir pengsan. rupa-rupanya .................................................................  

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

nasi yg ditanak masih belum masak. terkedu mak seketika. apa ke tidakknya, mak mintak tolong tanak nasi tapi alih2 beras jugak yg dapat. apa cita nih??
 rupa-rupanya alang lupa untuk menekan butang "on" dekat periuk tuhhh. alang pulak lupa nk tanya mana satu butang on kot??  lurus betul la alang nih!! hahhaa. tu la jadi macam tu. namun, apabila azan berkumandang, keluarga tersebut berbuka dengan kurma dan sedikit kuih muih yg dibeli tadi sementara menunggu nasi masak. mak dan akak hanya tersenyum dek kecuaian alang itu tadi. alang hanya terus mendiamkan diri dan ketawa sendiri bila teringatkan peristiwa tersebut.









# pengajaran yang alang dapat : lebih berhati-hati dalam melakukan sesuatu kerja & perlu banyak bertanya jika tidak tahu menahu sesuatu =.=


p/s : cerita ini tidak kena mengena dengan sesiapa. hanya imaginasi di bulan ramadhan.

ikhlaskan tangan anda sempena bulan ramadhan di SINI        

terima kasih ^.^


Friday, August 5, 2011

SALAM JUMAAT #1 ^.^

Posted by kisah gadis stay up late at 9:13 AM
Reactions: 
3 comments




P/S : bukan hari rabu je nk post2 cmni. harini hari jumaat aku terasa nk post jugak. semoga mendapat keberkatan pada penghulu segala hari ini. selamat menyambut bulan ramadhan yg ke-5. wink3 ^.^

Wednesday, August 3, 2011

Wordless Wednesday #6

Posted by kisah gadis stay up late at 10:14 PM
Reactions: 
14 comments



p/s : masih belum terlambat lagi kan?? hee.  
selamat hari rabu lagi dan salam ramadhan yg ke3 (^_^)


kisah di sebalik 5hb 11 (^_^)

Posted by kisah gadis stay up late at 3:01 AM
Reactions: 
16 comments
salam ramadhan semua. ada ape dengan 5hb 11 ni?? special sngat ke? heehe. ni nk cita skit, sapa xmau dengaq xpa. boleh silau2 ja bloq ni lepas tu truih blahh xpa. hahaak. awat aku nk cakap utara sngat ni. adoihh, maaf la kt sapa2 yg pure dari sana tuh. cheq xpndai mana, kalau silap sorry molyy la yep. cheq suka cakap utara ni sebab dulu duk ngaji setahun matrik kt penang. jadi penuh budak kedah kt situ, apa lagi. cakap bahasa depa la. hahaa.




 okay, aku dh start mengarut. dah3. spcial tu taklah spcial sngat, tapi bagi aku sngat spcial la sbb tarikh tu la aku dilahirkan di bumi ALLAH ini. malahan umi aku pun lahir pada tarikh yg sama dengan aku. mengucap syukur kerana masih diberi peluang untuk terus hidup sehingga sekarang. alhamdulillah. dulu dekat sekolah, aku bukan main lagi nk cari la sangat sapa2 yg satu tarikh diberanakkan. anda lahir bila?? 5hb 11 juga ka?? kalau ya, adoihh kita satu geng lah! boleh bagitahu kt aku, senang2 mana taw kita boleh raikan sama2. 




tapi, selang beberapa tahun setelah menamatkan zaman persekolahan aku masih lagi tercari2 kot2 ada satu tarikh dengan tarikh lahir aku. tup3, detik 28hb 7 baru2 ini. aku dh jumpa sorang yg satu tarikh dengan aku. kebetulan dia tu senior aku masa satu sekolah menengah dulu. tak kusangka jua. bukan apa, saja2 ja nk buat kenangan sapa2 yg lahir 5hb 11 ni. lagipun   susah nk cari sapa2 yg lahir bulan2 yg last ni. kebanyakkannya semua lahir awal2 kn. tapi xmengapa. haaa, makanya jumpa juga. panggilah dia si kembarku. kebetulan kami telah berkenalan sebelum ini ketika kem sahsiah yg dijalankan bagi tingkatan 2 baru2 ini. haaa, dia pun jadi fasilitator sama macam aku jugak. sejak dari tu la kitaorang pun jadi rapat. dia pun rapat jugak dengan semua fasi2 yg lain. bukan apa, teruja la jugak sebab dh jumpa sama tarikh lahir ni walaupun xsama tahun. bak kata kembarku, jom cari lagi ayah, mak, adik, akak, abang bak kata semua la anak beranak yg lahir tarikh ini. 

*amboihh, ekciteddd bebeno dia. haa, tapi lupa nk cakap dekat kembarku ini yg mak nye dh jumpa yg sama tarikh ini. mak tu, umi aku lah! amacam, sepcial x 5hb 11?? lepas ini nk cari lagi ayah, adik, kakak semua. hehe :D





dulu aku sorang T_T


sekarang??? tidak lagi :P



p/s : ini hanyalah untuk menambahkan lagi hubungan silaturahim sesama kita. jadi, korang lahir berapa hari bulan?? sama dak?? hehe. thanks for reading! wink3 ^.^

Monday, August 1, 2011

permulaan segala hari =.=

Posted by kisah gadis stay up late at 2:10 AM
Reactions: 
10 comments
hari ini adalah segalanya, setelah sibuk mendiamkan diri buat seketika, semangat itu datang kembali walaupun sedikit. mula untuk mengorak langkah dengan merajinkan diri menaip entry yg entah ape2. entry kali ini hanya untuk melepaskan rasa yg xmenentu di hati. diizinkan kepada pembaca untuk tidak meneruskan perjalanan anda di dalam entry ini kerana entry ini hanyalah sekadar perkongsian antara mata, telinga, hati, tangan dan perasaan. entry ini tidak membawa apa2, hanya sekadar coretan semata-mata. 









terasa syahdu di hati bila terkenangkan hari ini sudah menjelma bulan ramdhan. rasa pilu bila memikirkan segala masalah yg wujud dalam diri ini sehingga tidak sedar bulan yg penuh mulia ini kembali lagi. mengucapkan rasa syukur ke hadrat illahi kerana masih diberikan peluang untuk hidup lagi sehingga sekarang. cuba untuk memperbaiki lagi kelemahan diri dan mencuba untuk memperbanyakkan amalan di bulan yg mulia ini. mudah-mudahan segala amalan akan diterima oleh yg maha Esa. ayuhlah, kita sebagai umat islam seharusnya sedar dan saling mengubah diri ini ke jalan yg lebih baik. diharapkan kita dapat mengumpul amalan sebaik mungkin sebelum ajal dipanggil nanti. siapa tahu berapa lama lagi kita akan hidup?? adakah segala amalan kita sebelum ini sudah cukup untuk membawa ke alam akhirat nanti??mata, telinga, hati, tangan dan perasaan ini juga belum tentu cukup membawa ke alam syurga. Ya Allah, kerdilnya diri ini bila mengingatkan amalan sebelum ini. diri ini masih lagi belum cukup Ya Allah. 




sedangkan :

  • mata         - masih lagi tidak melihat kejadiaan2 alam yg Allah kurniakan
  • telinga      - masih lagi mendengar bisikan2 yg membawa ke arah kemungkaran
  • hati           - sudah tidak seperti seorang bayi yg baru lahir
  • tangan      - sukar untuk menghulurkan bantuan
  • perasaan  - tidak malu untuk melakukan dosa



setelah diteliti kita sebagai manusia memang tidak lari dari melakukan dosa tapi jika alangkah baiknya jika amalan kebaikan yg kita cuba untuk perbanyakkan agar dosa2 itu akan terhapus. jadi, di bulan yg mulia ini, bangkitlah semua teman2, marilah kita cuba perbaiki apa yg telah silap selama ini. maafkan segala khilafku selama ini. marilah kita sama2 mengubah mata, telinga, hati, tangan dan persaan ke arah yg lebih baik. salam ramdhan buat teman2. semoga ramdhan kali ini lebih bermakna dari yg sebelum ini. marhaban ya ramadhan.












p/s : coretan ini tidak kena mengena dengan sesiapa, hanya mata yg melihat, hanya hati & perasaan yg terdetik, hanya tangan yg menaip, hanya telinga yg mendengar luahan ini. sekian, wasalam ^_^
 

MRS LOLIPOP Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting