Wednesday, July 27, 2011

Wordless Wednesday #5

Posted by kisah gadis stay up late at 1:37 AM
Reactions: 
11 comments
WW comes again!! NO TALK!! silent mood.. 
shhhhhh.... 
^.^


Wednesday, July 20, 2011

Wordless Wednesday #4

Posted by kisah gadis stay up late at 2:45 AM
Reactions: 
19 comments



^_^

sibuk macam nk jadi menteri!!ahhahah :D

Posted by kisah gadis stay up late at 2:39 AM
Reactions: 
0 comments
hello! dh lama x update. 
sorry la kt semua. buat masa skrang. 
mmg agak busy sdikit dgn hal2 lain. 
ditambah pulak dgn mood utk berblogging nih dh berkurang. 
nk post ssuatu entry ni bukannye mudah kn. hehe. 
disebabkan masa yg agak singkat untuk berblogging, 
sampaikan dh terlepas WW minggu lepas. 
memang mohon maaf kt semua yg telah jenguk2 sini tu.
 nnti ada masa aku dtg2 jenguk lagi. 

thanks all ^.^



Thursday, July 14, 2011

Hati-hati dalam memilih makanan!!

Posted by kisah gadis stay up late at 6:24 PM
Reactions: 
4 comments
salam semua. haa, dh makan belum?? amacam korang makan apa hari ini?? makan dekat mana? kedai ke kt rumah? kalau kt rumah, masak apa?? kadang2 kita x sedar apa yg kita makan dalam sehari ke sehari mungkin ada kandungan yg diharamkan untuk makan. 

" elehh, kau ni banyak cakap betollah!! kan dh ada tanda halal, apa nk susah? makan jela."


memang benar dengan adanya tanda halal itu sudah tidak meragu-ragukan lagi kita untuk makan. tapi, sedarkah anda ketika memilih makanan tersebut?? pernahkan anda menyemak dahulu dia punya label, ingredients itu semua? 

bagi yang tidak menggunakan tin, botol dalam pemakanan diorang itu tidak menjadi masalah. tapi bagi yg sibuk bekerja dan tidak mempunyai masa yg cukup untuk memasak, sudah tentu akan mengambil jalan yg singkat dengan memasak masakan yg ada di dalam tin, botol dan juga masakan segera. 

sebelum ni aku juga mendapat cerita yg mengatakan " prego sauce " tu tak halal sebenarnya kerana terdapat PORT MINCED MEAT di dalam bahan-bahannya. sebelum ni kalau aku nak beli sos spaghetti aku memang akan beli jenama adabi tu je. x pernah nk beli jenama yg lain. aku pun belum cek lagi dekat sos prego tu. sejauh manakah kenyataan itu??  untuk maklumat lanjut korang boleh klik :








               


ni adalah antara kod2 yg mengandungi unsur lemak babi. gambar ini dh lama dh tertampal kt blok masa aku matrik dulu. hehe :)




p/s : hati2 dalam memilih makanan!! kalau rasa was2 sangat tu jangan ambik la. sama2 lah kita lebih berhati-hati selepas ni. semoga kita mendapat kesihatan yg cukup dengan rezeki dan makanan yg halal. okayy, wink3 ^.^

Tuesday, July 12, 2011

1st Online AnisUmbrella Boutique GiveAway by Anis Izyan

Posted by kisah gadis stay up late at 10:16 PM
Reactions: 
8 comments
hello girls!! urpp, entry ni sesuai untuk girls je kot?? HAHA.. okayy, lets straight to the main point.. for the 2nd time aku join contest2 nih.. btw, thanks Anis Izyan.. ni big boss yg ajak sendiri, bukan aku di tag or apa ke.. kira special la ni?? *cehh, jgn nk melebih okayy.. enough.. hehe
ni dia banner big boss yg cantik & cute miut gitu :)

.
.
.
.
.



for further info, do click here Anis Izyan   
           
cepat girls2 semua sebelum terlambat, tarikh tutup 18 july 2011



girls2 cute miut yg bertuah :





1st p/s  : good luck!! wink3 ^.^

2nd p/s : kepada Anis Izyan, sorry dh terpanggil big boss td tu.. hehe.. :D




Monday, July 11, 2011

mau cuba kerabu mangga yg paling sedap?? :P

Posted by kisah gadis stay up late at 10:18 PM
Reactions: 
6 comments
wahhh. tajuk entry mmg bajet2 betoll lah!!! haha. kerabu mangga ni lebih dikatakan sama je semuanya, cuma aku ada ubah2 dan tambah sikit2 ikut suka aku. hehe. okeyy, jum kita silau2 dulu resipinya. nanti baru tunjuk dia punya gambar. hehe.


bahan2 :
  •  1 biji mangga(tgk ats kesuaiaan)
  •  1 batang carrot
  •  1 batang serai
  •  1 batang bunga kantan
  •  1 labu bawang besar
  •  1 tangkai cili besar
  •  udang kering - ditumbuk halus
  •  cili padi(tambah bnyak lgi kalau suka)
  •  sedikit serbuk lada hitam 
  •  garam dan gula mengikut rasa
  •  air asam limau nipis 
  •  cuka


cara2 :

  •  tumbuk halus atau kisar dahulu udang kering.
  •  potong nipis2 carrot, serai, daun bunga kantan, bawang     besar, cili besar dan cili padi.
  •  tumbuk sedikit serai (jgn kasi halus macam udang kering).
  •  potong halus2 buah mangga.
  •  campur dan gaulkan semua bahan2 di atas bersama lada hitam, gula, garam, cuka dan air asam limau nipis mengikut rasa.
  •  sedia untuk dihidang.





ni kasi zoom lagi dekat. HAHA :D





p/s : sumber ilham : Sejenak Bersamaku selamat mencuba ^.^



Saturday, July 9, 2011

di sebalik kesibukkan selama ini :)

Posted by kisah gadis stay up late at 2:59 AM
Reactions: 
14 comments
salam & selamat pagi semua. wahh, setelah beberapa minggu sibuk dengan kem sana kem situ. *macam banyak kem sangat!! hahah. xdala. setelah menyiapkan beberapa tugasan yang penting untuk diselesaikan, akhirnya malam ini aku baru menghembus nafas lega. melepaskan segala penat lelah sebelum ini. dan aku mintak maaf sangat2 kt sesiapa yg telah menjenguk, mengkomen, mengdropkan something kt shoutbox tuu. terima kasih semua ye. insyallah, lepas ini aku akan rajin2 kan diri untuk menjenguk anda semua. okayy lah, lets straight to the topic!! akhirnya aku dan rakan2 fasilitator yg lain telah selamat menjayakan 
"KEM PEMANTAPAN SAHSIAH REMAJA" bagi pelajar tingkatan dua baru2 ini. bukan senang untuk melaksanakan sesuatu program ini. dari awal sampailah akhir setiap ketua harus memainkan peranan yg penting dari segala aspek. bahkan juga dengan bantuan fasilitator semua dan kerjasama yg diberikan telah memberi jalan yg mudah bagi mendapatkan yg terbaik. lagipun, program ini dijalankan oleh para alumni sekolah aku sendiri tanpa bantuan para guru2 yg lain. hanya segelintir guru seperti guru kaunselor sahaja yg memberi tunjuk ajar dalam menjayakan program ini. semoga apa yg dibuat oleh para alumni ini bakal memberi ikitibar kepada adik2 semua dan menghasilkan seroang pelajar yg berjaya bukan sahaja dari segi akademik malah sahsiah. itu sebenarnya objektif kami. aku pun bersyukur alumni sekolah aku masih bergiat aktif dalam menghasilkan yg terbaik bagi para pelajar @ ibaratkan adik2 kami semua. semoga kita lebih bersedia untuk membangunkan negara di masa akan datang. okeyy la, sampai sini sahaja yg dapat dikongsi, apa2 pun jum kita layan2 beberapa gambar ketika kem ini dijalankan. enjoyy ye semua!! thanks for reading.. wink3 ^.^



haa, sibuk cari sape fasi korang kan?? :D


syokknye duk tgk video tu :)


sibuk mengeluarkan pendapat masing2 ;)


haaa, tu duk tngok ape tu?? :P


explorace sudah bermula!! :D


ni baru betol3 perbincangan dalam kumpulan :)


haa, ni baru kena present ;)


ni baru group aku : SE_G @ seven of geng :) 


sempat lagi posing2 ye :P


tekunn gittuuuu XD


:]


present lagi?? tp ape fasi duk bisik2 nih? haa.. 


antara barisan fasilitator yg suke posing :D


fasi2 memperkenalkan diri ;)


mengimbau kembali kenanganku di sekolah :)


rinduuu :')





Wednesday, July 6, 2011

Wordless Wednesday #3

Posted by kisah gadis stay up late at 2:06 AM
Reactions: 
19 comments
hari rabu datang lagi :) 
special gift from students KMPP 10/11
 ^.^






p/s : friendship forever & after. love you ols :D


 

MRS LOLIPOP Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting