Friday, June 24, 2011

Mencari Video yg sgt memberi impak yg besar kpd para pelajar ting 2 =,=

Posted by kisah gadis stay up late at 5:29 PM
Reactions: 
11 comments
salam semua.. adoii, sejak dua hari ini busy sikit.. aku jadi fasilitator utk satu program yg akan dijalankan di sekolah aku nnti.. maklumlah, drpada cuti duk rumah je baik aku buat sesuatu yg bermanfaat utk semua kn... so, sekarang ni busy nk cari bahan2 bagi kem sahsiah diri yg akan diadakan hari khamis depan nanti.. lagi pula bahan ni aku kena hantar kt ketua hari ahad ni.. mcmna la ni.. program tu membentuk sahsiah & jati diri bagi seseorang pelajar.. program ini juga bakal dijalankan bagi pelajar tingkatan 2.. yg aku dk pening sikit ni, tugas aku kena cari video psal majlis penutup nnti tu.. kalau boleh nk cari video yg ringkas, padat tapi memberi kesedaran bagi mereka.. setakat ni xberapa jumpa lagi yg betol2 kena dengan objektif program tu.. so, aku harap kalau korang ada video yg sesuai, boleh la bagi link tu kt aku ea.. terima kasih kt sesiapa yg sudi membantu.. thanks for reading.. wink3 ^.^



help me??? huhuhu :)

Wednesday, June 22, 2011

Wordless Wednesday 2

Posted by kisah gadis stay up late at 1:11 AM
Reactions: 
12 comments




p/s:  happy wednesday!!! shhhh..... wink3 ^.^

Tuesday, June 21, 2011

Terengganu membina satu litar lumba motorsikal elak mat rempit

Posted by kisah gadis stay up late at 2:10 AM
Reactions: 
10 comments
salam semua. aku sebagai rakyat Terengganu yg pekat lagi pure ni, sangatlah mengalu-alukan dan menyokong tindakan ini. setidak-tidaknya ini merupakan salah satu langkah ke arah yg lebih baik. semoga mendapat lagi banyak kebaikan dari keburukan. mudah-mudahan, insyallah. tempat yg bakal menjadi pilihan utama adalah Merang, Seberang Takir & juga Setiu. bahkan, bukan sahaja membina satu litar, tetapi lengkap dengan pusat latihan, pusat khidmat nasihat & juga akademi lumba basikal. tu diaaa. moga2 masalah lumba haram ini dapat diatasi dengan baik & lancar. hanya doakan lah yg terbaik untuk semua. oraite, aku pun xnak tulis panjang2. thanks kt sesiapa yg baca ni yep. nyte. wink3 ^.^


waoww!! grrr... *ini gambar apa motif :P



cayalah, perempuan tu beb!! :D


p/s : entry yg pendek + merapu sikit + sangat bagus sebab kurang shortform nya. *bajet!! haha.

Friday, June 17, 2011

Lucky Follower by Meoww Cat

Posted by kisah gadis stay up late at 11:38 PM
Reactions: 
8 comments
salam semua.. wahh3, 1st time masuk contest ni taw.. haaa, utk Meoww Cat, dun worry okeii ktaorng ade pnye utk join contest nih.. btw, salam perkenalan thank u very much muchh muchh.. oraite.. lets check this out ^.^




haaa, ni dia 3 org cute miut yg bertuah :





p/s : yg dh bertuah tu, korang boleh join kalau nak okeyhh!! klik ja SINIchill.. wink3 ^.^


ni nk habaq mai ni :P

Posted by kisah gadis stay up late at 3:00 AM
Reactions: 
4 comments
wahh, alhamdulillah.. xdisangka btol la, sebelum ni bukan main lagi entry post ak yg ntah ape2, blog yg simple jep.. tapi, follower dh mencecah 'seRIBU' bebb!!! seyes wa cakap sama lu!!! hahaha... xdala, tu saja je tu.. ak nk capai seRIBU??? lambat lagi la ye.. *jgn nk berangan sgt kau nihh!! hahaha.. okayy3.. tersasul td tu, bkn seRIBU, seRATUS jela buat setakat nihh.. hehhe..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
baru seratus je beb!! :D



terima kasih diucapkan kepada NORISH AQISYA @ MAMA kerana menjadi follower yg bertuah.. hehe.. tak dilupakn juga kt korang2 semua yep.. thank you very muchh muchh!! 
haaa, mehh la jenguk dia pnye blog ye.. jum kita singgah3 :D

p/s : klik di SINI ^.^

Thursday, June 16, 2011

"Apakah Wordless Wednesday?"

Posted by kisah gadis stay up late at 10:59 PM
Reactions: 
2 comments
salam semua.. ak harap ak masih lg sempat nk buat satu tugasan ni.. haa, kau igt dkt tmpat blajar je ade assignment?? haha... ak dk kt rumah pm ada jgak taw!! haaa.. okeyy la, ni disebabkan ak telah terlambat untuk post entry "Wordless Wednesday" semalam.. okayyy, straight to the point :)



Wordless Wednesday or WW ni merupakan salah satu aktiviti sehat *sehat mcm mna tu?? bagi para blogger yg akan post gambar  dkt entry diaorng without any word only on wednesday!! ahaha.. biarlah hanya gambar yg berbicara.. maklumlh, dh nama 
 'silent mood', shhhhh!!!! sudahlah :P

for example mcm nie :


haa, ape 1st impression korang bile tgk gmbar ni?? sure la mcm2 yg bermain di fikiran kn??

  • kalau ak tanya adik ak sure dia jawab : apela angah ni, itu tangan pun xnmpak ke?? 

  • kalau ak tanya kakak ak                        : aishh, baru pandai buat peace ea..

  • kalau ak tanya mak ak plak                  : angah ni nk buat bentuk bintang ke ape??

  • kalau kawan ak plak                               :  friendship forever & after ^.^ 


see??? macam2 yg bermain di fikiran kn?? so, sempena WW ne biarlah gambar sahaja yg berbicara.. apa2 pm, aku ucapkan tahniah kt kawan ak NIE yg telah promote WW ni kt fb ak smlam.. hehe.. tak lupa juga kt WW nih.. thanks bnyak3.. hehe.. 
thats all, for further info klik klik ja Sekapur Sirih ni & jum kita like2 WW nih kt fb neyhh.. jum3.. ni dia : Wordless Wednesday ^.^



p/s : esemen ak dh siap!! =.=



maafkan dakuuu :'(

Posted by kisah gadis stay up late at 1:55 AM
Reactions: 
2 comments
assalamualaikum semua.. aduhhh3, maapkan dakuuu.. sejak bermenjak menjak ni, mood ak dh kurang nk berblogging.. sorry yep.. no wonder la, trffic pun berhabukk mcm sarang ape dh, tambah plak entry ak yg dri dlu smpai skrg xtaw pape.. *mcm hampehh je.. ape2 pm, lpas ni i will try my best k!!! ak mntak maaf kt semua yg tnggal jejak kt shoutbox yg dh berkurun2 tu ak xlayan.. insyallah, lpas ni akan ku rajinkan driku ini.. & thanks kt semua yg dh sudi follow ak selama ni.. ape2 pm, ak harap ak akn ade sinar yg bru untuk berbloggong pasni & akan cube buat yg terbaikk utk korang semua okeyhh!! hehee.. oraite, hope korang semua still lg la support ak, & bg komen kt blog ni jika perlu ade perubahan or pape ke pasnihh yepp.. thanks u olss!!! oraite.. wink3 ^.^

sorry for everything.. smile :)

Thursday, June 9, 2011

jar of hearts =,=

Posted by kisah gadis stay up late at 10:41 PM
Reactions: 
1 comments
CHRISTINA PERRI-JAR OF HEART


I know I can't take one more step towards you 
'Cause all that's waiting is regret 
And don't you know I'm not your ghost anymore? 
You lost the love I loved the most 

And I learned to live, half-alive 
And now you want me one more time 

And who do you think you are? 
Runnin' 'round leaving scars 
Collecting your jar of hearts 
And tearing love apart 

You're gonna catch a cold 
From the ice inside your soul 
So don't come back for me 
Who do you think you are? 

I hear you're asking all around 
If I am anywhere to be found 
But I have grown too strong 
To ever fall back in your arms 

And I learned to live, half-alive 
And now you want me one more time 

And who do you think you are? 
Runnin' 'round leaving scars 
Collecting your jar of hearts 
And tearing love apart 

You're gonna catch a cold 
From the ice inside your soul 
So don't come back for me 
Who do you think you are? 


Dear, it took so long just to feel alright 
Remember how to put back the light in my eyes 
I wish I had missed the first time that we kissed 
Cause you broke all your promises 

And now you're back 
You don't get to get me back 

And who do you think you are? 
Runnin' 'round leaving scars 
Collecting your jar of hearts 
And tearing love apart 

You're gonna catch a cold 
From the ice inside your soul 
So don't come back for me 
Don't come back at all 

And who do you think you are? 
Runnin' 'round leaving scars 
Collecting your jar of hearts 
And tearing love apart 

You're gonna catch a cold 
From the ice inside your soul 
Don't come back for me 
Don't come back at all 

Who do you think you are? 

Who do you think you are? 

Who do you think you are?

p/s : ^.^

Saturday, June 4, 2011

04jun2011

Posted by kisah gadis stay up late at 6:14 PM
Reactions: 
4 comments
assalamualaikum semua.. haaaa, ape kena dgn arni ha?? 4jun?? owhh.. ak xda nk storyy pnjang pn, juz nk ckap HAPPY BIRTHDAY to my lovely sista, SITI SYAHIRAH ARIFFIN.. auwww.. lovely ka?? hahhaha.. lawak tol lah.. hurmm, sedar tak sedar.. usia kta dh mnngkat kn.. nnti ak plak.. mcm xcaya dh yg umo ak ni dh *** hhaha.. xleyh la kasitau.. ni nk post ulangthun.. bkn nk story sal umo ak.. hehe.. oraite.. semoga akan tercapai la segala cita2 kau ye my systa.. semoga tuhan merahmati kau & sentiasa dlam keadaan happy dan ceria selalu.. auw.. hehe.. amin3.. haa, nnti dh bila dh jd mikrobiologist yg terpakar dkt UKM tu, jgn la lupa adikmu ini plak yep.. hahha.. moga3 dpt pekerjaan yg baik & bakal suami yg boley buat kau bahagia dunia dan akhirat.. insyallah.. *banyak plak pesanan kau!! haha.. jgn lupa doakn sntiasa adikmu ini.. hehe.. okayy, chauuww.. adios, amigos... wink3 ^.^


nahh, special punye nih!! :D




p/s : nah, ak blanje kau semua nihh,, free free freee... hehehe :P

a simple spaghetti ^.^

Posted by kisah gadis stay up late at 5:13 AM
Reactions: 
5 comments
salam semua.. aigoo.. arni nk kongsi2 sikit ma.. sbnarnye spaghetti ni dh smlam ak buat, tp arni bru nk post.. haha.. sorry la semua, xbrkesempatan smlam.. haa, ak try buat resipi ni dri My resipi la.. thanks bnyk2 dh kongsi rseipi yep :) cuma ak ade ubah2 sket je.. ak ni jnis yg xsuka ikut sukatan sngt bila nk masak.. ak main campak2 je.. ikut suke ak nk ltak ape, bnyak mne.. asal jd sudah.. haha.. okayy, sape2 yg nk try boleh la.. simple je.. oraite.. lets go!! ahhaha :D


p/s : ak buat utk satu peket spaghetti tu trus sbb family ak suke mkn.. ak buat byk2 la.. tp kalau korang nk buat utk bbrapa org je pndai2 la sukatan tu ye.. selamat mencuba ^.^

nyamnyamnyam... jum makan!! :D





BAHAN-BAHAN :

1 peket spaghetti 
2 peket sos spaghetti bolognese ADABI (resipi asal xda )
1 peket daging lembu (RAMLY pnya yg sederhana, xsilap ak 6kpg dging kt dlam tu) 
200 ml susu cair
5 labu bawang besar – dicincang halus (jgn terkejut, ak lg suke ltak bwang bnyak )
3 ulas bawang putih – dicincang halus
1 tin kecik tomato puri
1 batang carrot – didadu kecil
Sedikit lada sulah @ lada putih (resipi asal tidak masukkan )
Sedikit garam 
Beberapa sudu besar minyak masak ( resipi asal gunakan minyak zaitun )
2 sudu besar planta ( resipi asal gunakan butter )

p/s : bnyak juga resipi asal ltakkan, tp ak tukar2 sikit sbab masa tu, yg tu je ade dkat rmah ak.. ak pulun jela.. haha.. semuanya ats individu la.. dan satu lgi, kalau xnk ltak sos spaghetti tu pm xper sbab ak dh terbeli, so ak msukkan aje..



CARA-CARA :

UNTUK SPAGHETTI :

1. Rebus dulu beberapa liter air dalam periuk besar, bajet2 atas spghetti tu la bnyak mana nk masak.. masukkan sedikit garam. Letakkan spaghetti bila air dah mula mendidih. Kacau dan masukkan minyak masak biar pasta tak melekat. Bila pasta sudah lembut angkat dan toskan.

UNTUK SOS BOLOGNESE :

1.  Sediakan daging cincang. Oleh sebab ak guna daging lembu biasa je, so ak ceraikan dulu dgn menggunakan sudu dan garpu. Sambil2 tu, ak masukkan sedikit lada putih biar kasi pedas2 sikit.

2. Panaskan minyak masak. Masukkan planta dan kacau. Bila planta dh cair dan berbuih masukkan bawang besar dan bawang putih yg dicincang. Goreng hanya sekadar naik bau sahaja. Ak hanya gunakan api yg sederhana sahaja sepanjang memasak sos tu.

3. Masukkan daging td. Ketuk-ketuk daging biar semua hancur dan biar smpai saiznya seragam. Goreng hingga daging masak spnuhnya. Kacau selalu, jangan bagi hangit kt bawah tu.

4. Masukkan carrot, goreng lagi biar sampai lembut. Masukkan susu dan biar sehingga mendidih. Bila nampak semua susu telah diserap daging, masukkan tomato puri. Guna tin tomato puri itu untuk sukat beberapa tin air, (bajet2 dgn bahan2 kita bnyak mana. Tambah ke dalam kuah. Kacau selalu dan masukkan sos spaghetti ADABI tu. Kacau lagi sehingga rata dan sebati semuanya.

5.Kacau lagi sehingga sos menjadi pekat, jika tidak mahu sos pekat, bolehlah tambah sedikit air mengikut citarasa sendiri. Masukkan garam secukup rasa.

6. Sedia untuk dihidang. :)


sumber : My resipi

Wednesday, June 1, 2011

after a long time :D

Posted by kisah gadis stay up late at 2:22 AM
Reactions: 
4 comments
salam semua.. aigoo.. sorry ya.. udah lama ngak brupdate blog nya.. haha.. awat la ak ckp indon nie.. hehee.. xtaw la knp, mood xbrapa nk ok kot nk dkongsi kn d sini.. btw, just nk gtaw thanks very much much much la kt sape2 yg komen blog ak yg xsbrapa nie.. xdilupakn kt yg dh follow tu.. trma kaseh bnyak2 yep.. lpas nie, insyallah kalau mood tu dh ok sket sure crita2 lg kt sni.. hehe.. have a nice day u ols!! daaa.. wink3 ^.^

bile dh xda mood mcm ni la.. adooii 

 

MRS LOLIPOP Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting